I Sollentuna finns det en tandläkare för dig

29 juli 2021 patrick_pettersson

På en tandläkarmottagning lagar de inte bara hål i tänderna utan du kan få hjälp med så mycket mer. Du kan få hjälp med till exempel rotfyllning, tandborttagning, estetisk tandvård, bettskena, tandimplantat, kronor, broar och tandskydd. Du kan även få goda råd om hur du ska sköta dina tänder på bästa sätt och få möjlighet att träffa en tandhygienist. 

En tandhygienist arbetar främst förebyggande genom att utvärdera och ge dig de råd du behöver för en god munhygien, så kallad egenvård. Det finns mycket som du själv kan göra för att minska risken för hål i tänderna. Vid ditt besök så får du all information du behöver för det som gäller just dig och dina tänder. Du kan få göra regelbundna besök för att hålla dina tänder rena och friska. Både du och dina tänder ska må bra. 

 

Bettskena

Gnisslar du tänder på nätterna? Då kanske du vaknar med huvudvärk eller ömma käkar, och det kan bero på att du pressar eller biter ihop dina tänder. Då kan du behöva en bettskena och en sådan kan du få hos exempelvis en Tandläkare Sollentuna som kan hjälpa dig. Det är en formgjuten plastskena som används under natten för att skydda dina tänder. En bettskena kan även behandla tänder som sitter snett eller för långt isär.

 

 

Godis

Du kanske tycker att godis är gott och visst är det väldigt frestande med en godisbit eller två, och det finns nog ingen tandläkare som föbjuder dig att äta godis. Godis innehåller socker och det är det som bakterierna i munnen omvandlar till syra som i sin tur kan ge hål i tänderna. Efter sura intag är det bra att ta till exempel ett fluortuggummi för att neutralisera pH-värdet i munnen och som du vet ska du inte äta godis efter att du har borstat dina tänder.

Fler nyheter