Edwards Leak Detector för alla som vill söka efter läckor

30 november 2020 patrick_pettersson

En läcksökare är oumbärlig för vissa människor medan andra inte vet vad det är. Om man behöver hitta läckage i rör och system som utsätts för hårt tryck är de helt klart oumbärliga. Hur ska man annars veta var och när det förekommer läckage? Som man kan förstå är det viktigt att ha en detektor som söker efter läckor oavsett om man är proffs eller amatör. 

Edwards leak detector är ett exempel på företag som sysslar med att söka efter läckor. De hittas genom att klicka på länken https://www.advancedvacuum.se/pages/leak-detection.


Metoder för att söka efter läckor

Korrelation är en snabb och säker metod när man vill hitta och lokalisera en läcka. Man placerar ut en lyssnare på varje sida av läckan och jämför ljudet. Vid de olika lyssningspunkterna kan man sedan få kunskap om var någonstans på ledningen som läckan har uppstått. Lyssning är en annan säker metod. När ett tryckfall orsakar läckor i ledningen bildas det olika ljud. Dessa hjälper och leder oss till läckans upprinnelse. 

 

 

Spårgas är en metod som passar bra när man vill söka efter riktigt små läckor. Det börjar med att systemet fylls upp med gas. Därefter har man en detektor för att kunna spåra gasen som sipprar ut där det finns en läcka. Vill man kontrollera tätheten kan man använda sig av UV-belysning. Den kan till och med användas under normal drift. Vattnet färgar man med Pyranin. Sedan belyser man med en UV-lampa. Där vattnet förångas hittar man läckan. 

 

Hjälpen är inte långt borta

Det finns flera metoder för att hitta läckor som är både enkla och effektiva. Allt man behöver göra är att ta kontakt med ett företag som söker läckor. När de hittar den kan de oftast hjälpa till att laga den eller på annat sätt åtgärda problemet. På så sätt förhindrar du större problem längre fram!

Fler nyheter