Vad är grovavfall och hur man gör sig av med det?

14 oktober 2022 Helen Johansson

editorial

Om du har avfall som skräpar

Om du någonsin har haft en möbel eller en apparat som är för stor för att rymmas i din soptunna har du haft att göra med grovavfall. Grovavfall är föremål som är för stora eller tunga för att slängas i ditt vanliga sopor. Exempel på detta är madrasser, soffor, kylskåp och bubbelpooler. Den goda nyheten är att det finns många alternativ för att göra sig av med grovavfall. Den dåliga nyheten är att det kan bli dyrt. I det här blogginlägget ska vi utforska några av de olika sätt du kan göra dig av med ditt grovavfall och hur mycket det kommer att kosta dig.

image

Hur du lättast gör dig av med ditt grovanfall

1. Hyr en sopcontainer: Detta är förmodligen det mest populära alternativet för att göra sig av med grovavfall. Det finns många företag som levererar en container till ditt hem och hämtar den när du är klar med fyllningen. Kostnaden varierar beroende på storleken på containern och hur länge du behöver den, men räkna med att betala runt 200-300 dollar.

2. Anlita en skräpplockare: Det finns många företag som kommer hem till dig och tar bort dina skrymmande föremål åt dig. De tar vanligtvis betalt per timme, så kostnaden beror på hur mycket saker du har och hur lång tid det tar för dem att ta bort dem. Räkna med att betala runt 100-200 dollar per timme.

3. Ta det till soptippen själv: Om du har en lastbil eller SUV kan du ta dina skrymmande föremål till deponin själv. De flesta deponier tar betalt efter föremålets vikt, så det här alternativet kan vara billigare än att hyra en container eller anlita en skrothämtningstjänst – eller så kan det bli dyrare, beroende på hur mycket saker du har. Räkna med att betala omkring 300-500 kr per föremål.

4. Återvinn eller donera: Om ditt skrymmande föremål fortfarande är i gott skick kan du kanske återvinna det eller donera det till en secondhandbutik eller en välgörenhetsorganisation. Detta alternativ är vanligtvis gratis eller mycket billigt, beroende på var du tar det.

Det kan vara dyrt att göra sig av med grovavfall, men det finns flera alternativ som passar dina behov och din budget. Om du är osäker på vad du ska göra med ditt grovavfall kan du kontakta ditt lokala återvinning för mer information om avfallshanteringsalternativ i ditt område eller kika in hos https://www.skraphamtarna.se/ för mer information. Tack för att du läste!

Fler nyheter