Totalrenovera lägenhet i Stockholm – vilken inredningsstil väljer du?

06 februari 2024 Maja Bergman Lindberg

editorial

Att totalrenovera en lägenhet i Stockholm är en spännande möjlighet att skapa en personlig och funktionell boendemiljö som passar din smak och livsstil. En av de mest avgörande besluten du kommer att behöva fatta under renoveringsprocessen är valet av inredningsstil. I denna artikel ska vi utforska olika inredningsstilar och deras kännetecken för att hjälpa dig att hitta rätt stil för din totalrenoverade lägenhet i Stockholm.

Modern inredning

Många väljer modern inredning när de ska totalrenovera lägenhet i Stockholm. Den moderna stilen kännetecknas av rena linjer, enkelhet och minimalistisk design. Detta innebär vanligtvis användning av neutrala färger som vitt, grått och svart, samt material som metall, glas och blanka ytor. Möbler och accessoarer i modern stil är oftast släta och geometriska i formen, med fokus på funktion och praktisk användning.

Skandinavisk inredning

Skandinavisk inredning är influerad av den nordiska designtraditionen och präglas av ljusa färger, naturliga material och enkelhet. Denna stil betonar ljus och rymd, vilket gör den idealisk för små lägenheter i Stockholm. Trä är ett vanligt förekommande material i skandinavisk inredning, och möbler har ofta rena linjer och en avskalad estetik.

totalrenovera lägenhet i Stockholm

Industriell inredning

Industriell inredning hämtar inspiration från gamla fabriker och industriella utrymmen och kännetecknas av råa material som betong, tegel och metall. Denna stil omfammar ofta oregelbundna ytor och patinerade detaljer för att skapa en rustik och autentisk atmosfär. Möbler och belysning i industriell stil är robusta och funktionella, med en rå och opolerad estetik.

Vintage inredning

Vintage inredning innebär att använda möbler och accessoarer från tidigare decennier för att skapa en känsla av nostalgi och charm. Denna stil omfattar ofta retroinspirerade möbler och detaljer från 1950-, 60- och 70-talet, samt antika föremål och kuriosa från äldre tider. Färger och mönster i vintage inredning kan vara livliga och eklektiska, och rummen har ofta en varm och inbjudande atmosfär.

Minimalistisk inredning

Minimalistisk inredning strävar efter att eliminera överflöd och fokusera på det väsentliga. Denna stil använder få möbler och accessoarer, och betonar renhet och enkelhet i designen. Färger är oftast neutrala och lugna, och rummen är välorganiserade och luftiga. Möbler i minimalistisk stil är oftast släta och rena i formen, med få eller inga dekorativa detaljer.

Bohemisk inredning

Bohemisk inredning är känd för sin färgstarka och eklektiska estetik, med influenser från olika kulturer och tidsepoker. Denna stil omfattar ofta mönstrade tyger, orientaliska mattor, kuddar och textilier i olika färger och mönster. Möbler i bohemisk stil är vanligtvis vintage eller handgjorda, och rummen har en avslappnad och bohemisk atmosfär.

Fler nyheter