Takläggare som är proffs på papptak

13 mars 2022 jonas_olsson

editorial

Takpapp är ett snyggt och prisvärt takmaterial. Det väger lite och är smidigt och följsamt att arbeta med, vilket gör att det går relativt snabbt att lägga och arbetskostnaden blir låg. Men för att få ett riktigt hållbart papptak måste man anlita en takläggare som har papptak som sitt expertområde. Det är visserligen hyfsat enkelt att lägga ett papptak, men bara om underarbetet har utförts noga. Ytan måste vara jämn och ren innan man rullar ut och fäster takpappen.

Det krävs också en takläggare med erfarenhet och precision för att få till korrekta och täta genomföringar runt skorsten, takfönster och ventilationsrör. Då slipper man läckage och fuktskador och får ett papptak som håller mycket länge. Skulle det ändå uppstå slitage och hål i takpappen kan takläggaren enkelt och snabbt laga detta. Det är viktigt att man upptäcker fel och brister i tid och årligen besiktigar husets tak. Tycker man att det är svårt att göra detta kan man be takläggaren om hjälp.

 

täkläggere

 

Takpapp går att lägga på alla typer av tak

Papptak går att lägga på i stort sett alla hus, även de med platt tak. Men vill man byta från ett annat takmaterial till takpapp kan man först behöva ansöka om tillstånd från kommunen. Det gäller att vara ute i god tid så att allt är klart innan takläggaren påbörjar sitt arbete. 

Vill man ha hjälp med att lägga ett helt nytt papptak ska man anlita en takläggare som är specialiserad på just papptak, som exempelvis: https://www.svenskapapptak.se/papptak/. Då får man ett papptak av bra kvalitet som klarar Sveriges växlande årstider. Men en takläggare som är proffs på papptak kan även hjälpa till med underhåll och reparationer. Det händer nämligen att papptak måste tvättas om det börjar växa mossa på det, eller att det måste lagas om det går hål i pappen.

Fler nyheter