Snygga till huset med en fasadmålning i Göteborg

18 januari 2022 patrick_pettersson

editorial

Våra hem blir utsatta för en del under åren. Eller våra hus, ska man väl kanske säga. Ett trähus, eller ett hus med delar av träbeklädnad, behöver ses över med jämna mellanrum när det gäller målning. Ett hus står ju faktiskt utomhus året runt, och det slitage som huset blir utsatt för kan nöta rätt rejält på färgen och på träet. Då behöver man ibland se till att göra en fasadmålning. 

Hur ofta en fasadmålning bör göras beror på, dels på var i landet huset befinner sig, men det beror också på vilken typ av färg som huset är målat med. Var på tomten huset är beläget spelar också stor roll med tanke på antal soltimmar som det blir utsatt för. 

Solen bleker färgen på huset, och om det blir utsatt för många soltimmar varje år sliter det mer på huset än om det inte skulle stå i lika mycket sol. 

 

image

 

Fasadmålning på södersidan vart sjätte år

Behöver ni hjälp med fasadmålning i göteborg? Då kan ni kika online efter en målare som kan hjälpa er. Alternativt kan ni höra efter med vänner och bekanta för att se om de har någon firma som de kan rekommendera. Målare och andra inom den sektorn lever på kunders åsikter och recensioner. Så det är nog ganska sannolikt att ni får tips på en proffsig målare som kan måla om er fasad genom någon ni känner. 

Vart sjätte år behöver man måla om den delen av ett hus som vetter mot söder. Det brukar räcka om man tar hand om resten av fasaden efter ungefär tio till femton år. Men det beror alltså på. Man får helt enkelt använda sina sinnen för att undersöka huset när det gått runt tio år för att se om det behöver få sig en fasadmålning eller inte.

Fler nyheter