När ska man utföra service på värmepumpen i Stockholm

17 november 2021 patrick_pettersson

editorial

En värmepump är en smart investering eftersom den får ner värmekostnaderna rejält samtidigt som den också höjer värdet på huset. Men en värmepump kostar en hel del och för att den ska hålla riktigt länge är det bra att serva den med jämna mellanrum. Då slits den inte lika mycket och man slipper oftast stora och kostsamma reparationer. Med regelbunden service slipper man också plötsliga avbrott och att värmepumpen stannar för att någon del gått sönder. 

Bästa tiden att serva sin värmepump är såklart antingen på sommaren eller tidig höst, innan det blir kallt och  man behöver värma upp fastigheten. Hur ofta beror på hur gammal värmepumpen är och vilken typ det är. Men generellt räcker det med service vart tredje år, men en lite äldre värmepump kan behöva servas oftare än så. Likaså en luftluftvärmepump som helst ska servas varje år eftersom den blåser ut värmen och därför måste få sina filter rengjorda. 

 

image

 

Anlita ett certifierat företag

Vid service av värmepump går man igenom alla delar för att se om någon del är sliten och eventuellt behöver bytas. Pumpen rengörs också invändigt och man kontrollerar så att det inte finns något läckage. Därefter kalibreras och justeras värmepumpen för att effektivt kunna förse huset med den värme som man behöver. 

Vill man ha hjälp med att utföra service på sin värmepump i Stockholm finns det flera företag som erbjuder detta. Enklast är att söka på nätet på exempelvis ”service värmepump i Stockholm”. Ofta kan man kontakta dem via deras hemsida för ett kostnadsförslag. Många av dem har också akutnummer man kan ringa vid plötsliga driftstopp

Men då en värmepump kostar en hel del är det viktigt att man vänder sig till ett företag som är auktoriserat och certifierat. Det innebär att deras servicetekniker är utbildade inom kyla, el, rör och styr.

Fler nyheter