Ljuddämpning gör arbetsplatsen dräglig igen

13 mars 2022 jonas_olsson

editorial

Det är lätt att bli galen på oljud och höga ljudvolymer. Fullständigt galen, faktiskt. Oväsendet tycks finnas överallt dessutom. På tåget till jobbet sitter det tre bebisar i samma kupé och gallskriker för full hals. Det spelar ingen roll hur högt du skruvar upp volymen på dina hörlurar. Det hörs igenom. I smyg önskar du att alla bebisar som åker samma tågvagn som du utrustades med en obligatorisk ljuddämpare installerad i munnen.

Oljuden bara fortsätter på jobbet. Buller, buller och buller. Dörrar som slängs igen. Möbler som flyttas på våningen ovanför ditt kontor. Det öronbedövande sorlet i caféterian. Det är verkligen inte konstigt att du är helt slut när du kommer hem från jobbet. Oljud och buller dränerar energi. Men det går att lösa. Med hjälp av samma metod som du skulle vilja använda på bebisarna i tågvagnen. Nämligen genom att installera ljuddämpning.

 

Ljuddämpning

 

Inte värt att förlora tystnaden

Ljuddämpning kan förvandla en bullrig och störande miljö till en väldigt dräglig tillvaro istället. Ibland är det inte ens säkert att du vet om att du arbetar i en så bullrig arbetsmiljö som du gör. Bullret kanske successivt har ökat och dina öron har vant sig. Men det innebär inte att de inte tar skada. Hela du påverkas av att arbeta i högljudda miljöer som inte är försedda med rätt material för att dämpa ljudet i fråga.

Det går att dämpa ljudet på olika vis. Mattor och tavlor är klassiska exempel på enkla metoder för att minska ekandet i en lokal till exempel. Men det finns också mer strategiskt material att montera upp vars huvudsyfte enbart är att dämpa bullret. Sådant kan göra enorm skillnad. Att installera ljuddämpning i en bullrig miljö påminner dig om hur det faktiskt kan låta med tystnad. Det är en härlig känsla, och den är inte värd att förlora.

Fler nyheter