Hämtning av grovsopor för dig som inte har bil

21 januari 2022 patrick_pettersson

editorial

Vad ska man egentligen göra om man bor i stan och inte har tillgång till bil? Än mindre ett släp eller en lastbil? Förr eller senare kommer det att uppstå en situation då man behöver göra sig av med större sopor som exempelvis möbler. Eller kanske en julgran. Det är inte som att du kan, och du bör absolut inte, försöka trycka ned det i bostads- eller hyresrättsföreningens sopnedkast. Och verkligen inte lämna soporna på gatan.

Den typen av avfall brukar kallas för grovsopor. Det är förståeligt att det är problematiskt för dig att bli av med dem. Visst, de kanske kan stå i ett förråd under en period, men knappast för alltid. Någon gång, förr eller senare, måste de transporteras till tippen. Men när du själv är bil- och släplös måste du förstås hitta en extern lösning. Då är det skönt att vet att det faktiskt finns de som jobbar med att komma ut och hämta grovsopor åt dig.

 

Hämtning av grovsopor

 

Löser ett svårt problem enkelt

Kanske uppstår situationen i samband med att du ska flytta. När du flyttar från en plats till en annan kanske du vill passa på att göra dig av med massa gammalt bråte. Sådant bråte som måste slängas på tippen. Då är hämtning av grovsopor enbart ett telefonsamtal bort. En enkel lösning på ett annars väldigt komplicerat och energikrävande problem. 

Det är långt från alla hyresvärdar och bostadsrättsföreningar som kan erbjuda en plats där du kan slänga grovsopor, och då ligger ansvaret på dig. Men det är som sagt ett ansvar som är mycket enkelt att delegera. Eftersom det alltså finns de som till yrket sysslar med hämtning av grovsopor. På professionell nivå. Som vet hur det ska hanteras. Grovsopor har aldrig varit i tryggare händer. Och visst ska det bli skönt att bli av med allt klumpigt åbäke?

Fler nyheter