Blombud i Stockholm förbättrar världen

21 januari 2022 william_eriksson

editorial

I dagens moderna värld har vi lärt oss att använda mängder av olika bud. I stor utsträckning får vi vår mat via bud. Pizzabud, hamburgerbud och sushibud svischar fram på sina cyklar med stora ryggsäckar med mat på väg till beställaren. En beställare som aldrig behöver lämna sitt hem eller ha kontakt med en enda människa för att äta sig mätt. Det är nya tider nu och bud finns överallt. Men ett bud som varit med långt och länge är faktiskt blombudet.

Blombud har aktiverats i massor av år. Det är inte blommor du beställer i dina matappar. Blombuden har helt andra uppdrag. Det är till blombuden du vänder dig när din vän kanske förlorat någon nära, men du befinner dig på ett avstånd för långt bort för att personligen komma dit och trösta honom eller henne. Naturligtvis finns det fler skäl att skicka blommor. Att överösa och överraska din käraste med en bukett blommor kan aldrig slå fel.

 

blombud

 

Ökad sinnesro med blommor

I en värld som ständigt verkar kantas av mer oroligheter som gängvåld, krig och våldsbrott skulle nog alla människor må bättre av att sprida lite mer kärlek istället. Tänk om alla pizzabud och liknande hade bytts ut mot blombud för en dag. Föreställ dig hur blombud i Stockholm, till exempel, cyklar från hushåll till hushåll för att leverera färska blommor. Kanske från en vän eller familj, kanske från en hemlig beundrare.

Med fler blommor, och i förlängningen fler blombud, hade nog världen garanterat varit en bättre plats. Vad blommor kan göra för en individs sinnesro har du väl om inte annat lärt dig genom filmen om tjuren Ferdinand. Det är en mycket trevligare tillvaro att sitta, förslagsvis under en korkek, och lukta på blommorna. I alla fall jämfört med att vara ute och stångas och stressas över att visa upp sig.

Fler nyheter