Tandläkare i Kista tar bort tandtrollen

26 juli 2021 patrick_pettersson

En del saker bara stannar kvar hos en sedan barndomen. En del av dem är till exempel berättelser om tandtrollen. Tandtroll var något man inte ville få och för att undvika att få det fick man inte äta eller dricka något sött mer än en högst två gånger i veckan. Det finns nog andra anledningar till det med, men tänderna var just vad man sa. 

Utöver det var man tvungen att sköta sina tänder. Inte bara ibland, utan hela tiden skulle de tas hand om. De skulle borstas minst två gånger per dag. Man skulle använda tandtråd och även avsulta med en munskölj. Då fick man även en fräsch andedräkt som höll i sig ett tag. 

Årligt besök

Varenda år gjorde man ett årligt besök hos Tandläkare Kista. Detta gjorde man oavsett var i landet man bodde. Om man hittade något fel på tänderna, fick man en tid för att bli kvitt det direkt. 

På undersökningen kollade de tänderna och använde sig av både verktyg, men även av röntgen för att få en bra bild av tänderna. Hittade man något hål som behövde lagas såg man det tydligt efter en röntgenbild. Många gånger hann man känna av det själv också, då hål oftast gör ont. 

 

En privat klinik

Föredrar du att gå till samma klinik som du alltid gjort? Eller vill du byta till någon annan? Oavsett vilket får du själv välja om du ska gå till en privatklinik eller via kommunen. De besitter samma kunskap om tänderna och har kompetenta tandläkare som arbetar där. 

När man går till en privat klinik finns det en chans att man inte behöver vänta lika länge. Dessutom kan det vara skönt att gå till en mindre klinik där allt blir lite mer personligt. De som arbetar där är proffsiga i sitt bemötande och kan mycket om hur olika människor funkar.

Fler nyheter